Start
Page 4
Page 10
Page 10
Page 4
Page 4
Page 1
Page 5
Page 9
Page 13
Page 13

Page 12
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 1
Page 1
Page 8
Mission at work !

5 RITMES®

5 Ritmes®

"Stap uit je hoofd, beweeg je lijf en dans het leven!" A.G.

  

DANS HET LEVEN met de 5 RITMES®


Grond onder mijn voeten,

Vuur in mijn buik,

Liefde in mijn hart,

Rust in mijn hoofd,

Hier en nu

DANS

ZIJN!

 Anne Geerts


De 5Ritmes® zijn een eenvoudige vorm van bewust bewegen, ontworpen om de dans in ons te bewegen, ongeacht uw vorm, leeftijd of ervaring.


De 5 Ritmes® heten flowing, staccato, chaos, lyrical en stillness. Samen vormen ze een WAVE. Respectievelijk helpen ze je:

- FLowing: thuis te komen in je lijf, voeten eerst

- Staccato: jezelf uit te drukken, heupen zijn de grond van je hart

- Chaos: los te laten wat beperkt/niet meer nodig is, nek los

- Lyrical: moeiteloos te vernieuwen, fingerspitsgefül

- Stillness: innerlijke rust te ervaren, adem-ruimte.


Met een minimum aan structuur en een maximum aan bewegingsvrijheid brengt deze psychologisch goed onderbouwde vrije bewegingsvorm jouw dichter bij jezelf en het leven.


We bewegen bewust en met aandacht voor onze ademhaling, op verschillende muziekstijlen, steeds rekening houdend met onze fysieke conditie. Geen danspasjes. We gronden en centeren om vol vertrouwen te bewegen en verandering toe te laten. Dit werk is grensverleggend zonder over grenzen (fysiek, emotioneel,...) te gaan. Deze actieve dansmeditatie beoogt net respectvol te zijn voor ons lichaam, ons hart, onze geest, onze ziel en onze connectie met spirit.


Hoewel in essentie zeer eenvoudig heeft deze dynamische dansmeditatie de kracht om diepe emotionele heling en creatieve expressie te katalyseren. Elk van de 5 Ritme®s is een medicijn op zich. Elk ritme heeft een fysieke en een emotionele ingang. Elk ritme correspondeert met een element en een bepaalde leeftijdsfase. Elk ritme staat eveneens voor een verdiepingslevel op zich (zie danspad).

  


Dansen tot de dans overnam deed me steeds weer dansen. In '98 ontdekte ik dat dit met de 5Rhythms® van Gabriëlle Roth makkelijk kwam. Na 6jaar intensief ritmes dansen, volgde de teacher training (USA) bij Gabrielle Roth en werd ik teacher in WAVES. In 2010 volgde de erkenning in HEARTBEAT.

Deze sjamanistische "dans" praktijk geeft body aan mijn gestalt-achtergrond, verfijnt mijn intuïtie. De eenvoud, diepgang en vrijheid in de ritmes ondersteunt mijn aangeboren fascinatie voor wat mensen beweegt en in beweging houdt.

Sinds '94 coach en train ik met aandacht voor bodyawareness sociale en communicatieve vaardigheden,persoonlijke effectiviteit en innerlijk leiderschap. In essentie help ik hen hun eigen kracht te zien en te leven zodat zij op hun beurt anderen inspireren tot voluit leven.


Erkend 5Ritmesdocente ('05-nu)

Senior Trainer & coach ('94-nu)

Gestalttherapeut ('96-nu)

Erkend Bemiddelaar ('17-...)

EAGALA ('12-'16)

Voormalig free lance journaliste ('82-'94)